Total de visualitzacions de pàgina:

dimecres, 8 de desembre del 2010

Enric Solbes



    Enric Solbes (Alcoi,1960-Alzira, 2009) és un pintor, il·lustrador i dissenyador valencià. En 1979 va iniciar la seua carrera que el va dur a exposar la seua obra a València, Madrid i Nova Iork.

   El seu nom està molt lligat a dues importants iniciatives culturals valencianes: l'editorial Bromera ( per a la qual va il·lustrar molts dels seus llibres o va dissenyar el seu logotip) i  la companyia teatral Albena Teatres.

   La seua producció pictòrica abarca molts camps: cartells per a concerts, teatre, campanyes institucionals, programes d'activitats, publicitat, calendaris (sempre el de Bromera des de 1992).

   Va rebre diferents premis com el del Ministeri de Cultura (1991) per La impremta valenciana.

   Per part de la Generalitat Valenciana va rebre diferents distincions, la darrera per Rondalles Valencianes (2008) obra escrita per Josep Franco amb qui va col·laborar editant diversos llibres de text.

   La seua darrera exposició fou Retrats de l'invisible a Alzira.

   Per a mi Enric Solbes serà sempre l'autor del calendari que m'ha acompañyat durant els nadals i caps d'any darrers. Enguany el trobaré a faltar.     

1 comentari:

  1. Vaig a donar-te una alegria. Enguany no el trobaràs a faltar perquè el calendari d'enguany també està fet amb dibuixos que Enric va fer en calendaris d'altres anys. Que bé no?

    ResponElimina